Vad du bör tänka på innan du väljer badrumsskåp

Vad du bör tänka på innan du väljer badrumsskåp

För att ha ett badrum som är bra för hälsan och inte skapar en stressig och rörig känsla är det nästan nödvändigt att ha extra förvaring. Om du har ett badrum där utrymmet är begränsat, vet du svårigheterna med att behöva optimera ditt badrumsutrustning.

Det är här ditt badrumsskåp kommer in. Badrumsskåp ger dig dold förvaring för såns om man behöver som piller och vitaminer och placeras vanligtvis nära ditt badrumsfack. Dessa dolda skåp är mycket praktiska och också mycket funktionella för din badrumsdekor. Det finns många typer av badrumsskåp som kan passa in i utformningen av din inredning. Här är några olika typer som hjälper dig att välja.

Installationstyper

Infälld badrumsskåp

Moderna badrumsskåp levereras med infällda monteringsinstallationer som är inbyggda i väggen och är ett mer aktuellt sätt att installera. Det kan ta lite extra arbete när du installerar om du inte redan har skisserat konturen för skåpet. Den stora fördelen med infällda badrumsskåp är att det ger ett mycket renare utseende för ditt badrum eftersom skåpet inte sticker ut så mycket. Istället kommer det att spola mot väggen.

Ytmonterat badrumsskåp

Ytmonterade badrumsskåp är mycket enklare att installera eftersom det är mindre arbete som behöver göras på väggen innan installationen. Detta är ett traditionellt sätt att installera ditt badrumsskåp. Skåpet skruvas vanligtvis på väggen eller fästs med ett lim. Skåpet sticker vanligtvis ut några centimeter från väggen.

Stil

Att välja rätt stil är alltid viktigt vid ombyggnad eller uppgradering av din inredning. Lyckligtvis finns det olika stilar av badrumsskåp. En mycket snygg typ är ett speglat badrumsskåp. Det här är väldigt praktiskt och om du inte är uppmärksam, vet många inte ens att det är ett badrumsskåp. Dessa skåp har en spegel fäst på framsidan för att möjliggöra en extra funktionalitet för att förvara dina badrumstillbehör.

Tillsammans med spegelfunktionen finns badrumsskåp med olika typer av dörrar. Det finns badrumsskåp med en stor dörr, dubbla dörrar och tri-dörrar. Beroende på typen av skåp kan du i huvudsak dela skåputrymmet mellan hushållsmedlemmar och enkelt ordna ditt badrumsutrustning efter tillbehörstyper.

Storlek

Det finns både stora badrumsskåp och små badrumsskåp. Ett roligt hack att använda för små badrumsskåp är att du kan ha två små speglade badrumsskåp installerade med din dubbla badrumsfack. Detta skapar en personlig vy och ett mycket elegant sätt att ställa in ditt badrum. Att välja ett stort badrumsskåp är också ett bra alternativ. Att bara ha ett stort badrumsskåp installerat kan skapa en illusion om att badrummet är mycket större än det redan är.

En sak att notera oss att om du väljer det stora badrumsskåpet kan skåpet bli väldigt tungt. Du måste komma ihåg detta när du gör ditt köp och hur det påverkar din installation. Om du har ett tungt badrumsskåp blir det bara tyngre med de saker du lägger i det. Att ha den ordentligt och noggrant installerad säkerställer att ditt projekt går säkert och framgångsrikt.

Hårdvara

Oavsett om det är hårdvaran eller de installerade hylltyperna, med rätt hårdvara kan du göra eller bryta ditt badrumsskåp. En bra funktion på badrumsskåp i trä är gångjärn med mjuk stängning. Äldre badrumsskåp kommer förmodligen inte att ha denna typ av mekanism installerad. Eftersom dörrarna till badrumsskåpen är lite tunnare kan det orsaka viss skada om du använder för mycket kraft för att stänga dem. Med mjukstängande gångjärn kan du minska eller till och med eliminera detta problem, eftersom gångjärnen hjälper dig att stänga dörren på egen hand. När du letar efter ditt badrumsskåp, överväg detta som en måste-funktion.

Hyllor

Antalet hyllor du behöver för ditt badrumsskåp är viktigt. Om du har många små saker att lägga i ditt badrumsskåp, vill du ha fler hyllor. Badrumsskåpshyllorna är vanligtvis justerbara och rörliga så att du inte behöver oroa dig för mycket för placeringen.

Extra tillbehör

Att ha några olika alternativ för lagringsutrymme är praktiskt att tänka på för ditt badrum. Eftersom badrumsskåp vanligtvis bara är avsedda för mindre föremål kan du också titta på linne och sidoskåp som fungerar fantastiskt bra med badrumsskåp. Linneskåp och sidoskåp gör att du kan lagra större föremål. Det finns också badrumsskåp med lampor. Det här är ett trevligt, dekorativt tillbehör som passerar ditt badrum.

Vanligtvis är dessa lampor installerade ovanför spegeln och kan kräva elektrisk expertis om du inte redan har dem. Att installera armaturer ovanför ditt badrumsåpning är vanligtvis ett enkelt och billigt sätt att uppgradera ditt utseende och det finns ett stort urval av liknande att välja mellan. Om du kan gräva snäll kan du också titta på upplysta kombinationsspeglar i badrumsskåp där lamporna redan är installerade i skåpet. Om du har budgeten för det, välj det men de flesta måste använda mer traditionella vägen.

Vill du ha mer att läsa så kolla in mina tidigare artiklar om slots och hur du skyddar dig från kreditkortsbedrägerier.